ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

    3. ŠKOLSKÁ OLYMPIÁDA

    5. júna 2024

    Aj napriek nepriaznivému počasiu, ktoré nás donútilo preložiť termín o dva dni neskôr sme sa mali na čo tešiť. Už po tretíkrát sme našim žiakom pripravili MDD vo forme športového dňa. A aby to malo aj oficiálne pomenovanie, nazvali sme ho Školská olympiáda. Deti ju vzali s veľkou vážnosťou a získala si medzi všetkými obľubu. Čakali na chvíľu, kedy môžu v niektorej disciplíne prejaviť svoj talent. Zasúťažiť si mohol každý. Do disciplín sa zapísalo viac ako 100 detí. A nielen do jednej. Mnohí žiaci absolvovali viacero disciplín. S tým sme museli počítať aj v harmonograme dopoludnia. Pani učiteľka Kusá vopred pripravila rozpis a rozvrh jednotlivých disciplín. Deti si ho mali možnosť pozerať na nástenke vonku. Pedagógovia i  asistentky mali pridelené jednotlivé športové stanovištia. Patrí im veľká vďaka! Pozorne zapisovali výsledky a robili priebežné vyhodnotenia. Veľmi nás teší, že sa tejto akcie zúčastnilo aj veľa rodičov. Pomáhali s dozorom, fandfili, priniesli občerstvenie.... Ďakujeme vám, rodičia! . Pani učiteľka Ormisová zabezpečila úvodné zapálenie olympijského ohňa a medaily. Celé dopoludnie prebiehalo v super nálade, zápolilo sa ako vo svetových súťažiach. Záležalo na každom centimetri, na každej sekunde, na každom bode, na každom góle,...

    Neuveriteľná atmosféra a výkony sa pretavili aj do záverečného hodnotenia. Všetky disciplíny boli ocenené medailami. Celkovo sme rozdali 47 zlatých, 47 strieborných a 47 bronzových. Za ich financovanie ďakujeme RZ. 

    Je skvelé, keď vidíme deti športovať. Ich tváre  sú zrazu iné - usmiate, uvoľnené, šťastné.... Niektoré boli  smutné z neúspechu, ale to vôbec nevadí. O rok je tu ďalšia olympiáda a tam sa to určite podarí!

    Najúspešnejšou triedou so ziskom 25 medailí sa stal 8. ročník a získal Olympijský pohár 

    Ročník

    Počet medailí

    1. ročník

    6

    2. ročník

    18

    3. ročník

    11

    4. ročník

    17

    5. ročník

    11

    6. ročník

    18

    7. ročník

    17

    8. ročník

    25

    9. ročník

    15

     

    Najúspešnejším športovcom so ziskom 6 medailí sa stala Alica Mintuchová zo 6. ročníka a získala za to zlatú medailu.Na druhom mieste Ľuboš Pokrývka z 8. ročníka a získal sriebornú medailu a na treťom mieste Karolína Bistáková zo 4. ročníka a bola ocenená bronzovou medailou.

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou Horné Otrokovce
      č.137
    • ZŠ: 033/7446103, 0911 943950

      MŠ: 033/7446109

      ŠJ: 0910488853

    Fotogaléria