ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

    Výlet 9. ročník

    20.6.

    Dňa 20.06.2024 sa začala naša cesta do Tatranskej Lomnice.

    V skorých ranných hodinách sme sa stretli na vlakovej stanici v Trnave. Po troch hodinách strávených vo vlaku, sme vystúpili v Tatranskej Lomnici. Naše prvé kroky viedli do múzea TANAPu, kde sme si prezreli veľa zaujímavých exponátov, ktoré dokumentujú nielen faunu a flóru, ale aj geologickú stavbu našich Tatier a ich vznik. Ďalej sme pokračovali do botanickej záhrady, kde sme mali možnosť vidieť typické vysokohorské dreviny a byliny. Náš prvý deň sme zakončili návštevou bobovej dráhy, ktorú sme si všetci veľmi užili.

    V piatok sme absolvovali túru na Skalnaté pleso, kam sme sa vyviezli lanovkou. Počasie bolo dokonalé, čo nám umožnilo pokochať sa pohľadom na Lomnický štít, ktorý výnimočne  nezakrývali oblaky. Zo Skalnatého plesa sme sa vydali po Tatranskej Magistrále   na Hrebienok. Cestou sme mali možnosť vidieť nádherné výhľady do Popradskej kotliny, Malej i Veľkej Studenej doliny, Reinerovu chatu aj fascinujúci Obrovský vodopád. Z Hrebienka sme sa zviezli pozemnou lanovkou do Starého Smokovca, kde sme sa všetci naobedovali. Potom sme sa presunuli do ubytovne, ktorá sa nachádza uprostred krásnej tatranskej prírody. Večer sme strávili v družnom rozhovore. A tak sa skončil druhý deň nášho výletu.

    V sobotu ráno sme sa pobalili a presunuli do Popradu. Batožinu sme si uschovali na vlakovej stanici a peši sme sa vybrali do centra, kde sme sa zdražali asi 2 hodiny. Nakúpili sme, naobedovali sme sa  a vyrazili sme vlakom do Trnavy.

    Takto sa skončil náš úžasný a zároveň posledný výlet. Na záver chceme poďakovať Klaudike a Ľubkovi za skvelý dozor počas celého výletu a za krásne zážitky, na ktoré nikdy nikto z nás nezabudne.

     

    Text: Nikola Pavlíková, Karin Machovská a  Nina Tamajková                                 

    web: Klaudia Škoríková

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou Horné Otrokovce
      č.137
    • ZŠ: 033/7446103, 0911 943950

      MŠ: 033/7446109

      ŠJ: 0910488853

    Fotogaléria