ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

    DIVADELNÉ PREDSTAVENIE

    21.1.Predstavenie v anglickomm jazyku

    Žiaci 3.,4. a 5. ročníka navštívili divadelné predstavenie v Hlohovci. Nieslo názov Hlúpy medveď. Keďže išlo a precvičenie cuzieho jazyka divadelnou formou, vopred sa žiaci  na to pripravili. Osvojovali si texty piesní z predstavenia a nezanedbali ani slovnú zásobu, Divadelné centrum, ktoré predstavenie organizuje, zašle vopred do školy potrebné informácie  a až potom následne o niekoľko dní sa žiaci programu zúčastnia. 

    Aby sme vám priblížili toto neštátne divadlo, ponúkame tieto informácie z webu:  

    Silly Bear - Hlúpy medveď
    Činoherná anglicko-slovenská rozprávka s pesničkami inscenovaná ako učebná pomôcka pre začiatočníkov

    Javisková adaptácia bulharskej rozprávky o lenivom medveďovi, šikovnom sedliakovi a prefíkanej líške vychádza z jednoduchej anekdoty, kde hlúpučký medveď a šikovný sedliak spolu každoročne hospodária. Samozrejme vyhrá ten múdrejší a prefíkanejší.

    Rozprávka Silly Bear má veľmi jednoduchú divadelnú štruktúru, a tým je vďačným titulom pre dvojjazyčné divadelné spracovanie. Je plná textovej aj situačnej komiky. Jednotlivé výstupy rámcujú naživo spievané, veselé anglicko-slovenské pesničky. Žiaci si tak hravou formou ľahšie zapamätajú novú slovnú zásobu. Vďaka členeniu na krátke epizódy prináša vždy nové podnety a je zrozumiteľná aj pre tých najmenších divákov a diváčky.

    Edukatívnosť nášho divadelného projektu podčiarkuje aj netradičné slovensko-anglické naštudovanie, kde základné dejové a obsahové informácie, názvy postáv i časti pesničiek interpretujeme v jednoduchej angličtine zrozumiteľnej aj začiatočníkom, zložitejšie anglické väzby interpretujeme dvojjazyčne a najnáročnejšie časti deja ostávajú v slovenčine.

    Naším cieľom je ľahkou, hravou formou a pomocou veselých pesničiek rozvíjať jazykové schopnosti detí, obohatiť hodiny anglického jazyka a zároveň ponúknuť deťom jedinečný umelecký zážitok z divadelnej rozprávky v cudzom jazyku.

    Našich žiakov do Hlohovca sprevádzali ich triedni učitelia a akciu organizačne zabezpečila Mgr. Beňová.

    text: Mgr. Kusá

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou Horné Otrokovce
      č.137
    • ZŠ: 033/7446103, 0911 943950

      MŠ: 033/7446109

      ŠJ: 0910488853

    Fotogaléria