ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

    SLÁVNOSTNÉ OTVORENIE ŠKOLSKÉHO ROKA 2021/2022

    2. september - začína  sa  nový školský rok 

    Ani sme sa nenazdali a je tu nový školský rok. Prázdniny ubehli akosi príliš rýchlo. I keď sme sa v minulom školskom roku vyučovali prevažne dištančne , boli sme doma viac dní ako v škole... Nepočítalo sa to za prázdniny a voľné dni, dni ničnerobenia. Letné dni boli určite plne využité na výlety, dovolenky, stanovanie, stretnutia s rodiou, s kamarátmi... je toho veľa, čo by sme mohli menovať. Už keď sa schyľovalo ku koncu augusta sme vedeli, že začiatok septembra už klope na dvere. Presnejšie - na školskú bránu. A tá sa pre všetkých otvorila 2. septembra. Zvítali sa učitelia, žiaci, zamestnanci školy. V očiach nám všetkým hrali iskričky radosti. Niektrorí sa na školu tešili, iní menej. Ale zo stretnutia sme mali radosť všetci.

    Vzhľadom na epidemiologickú situáciu sme sa v rozostupoch  zhromaždili na školskom ihrisku. Pani riaditeľka všetkých privítala a zaželala úspešný rok. Veľkú pozornosť si zaslúžili naši noví prváci, ktorým sa v tváričkách objavoval údiv, prekvapenie i strach  z nového prostredia. Oporou im boli rodičia. Po úvodnej básničke v podaní P. Beňovej sa všetci žiaci so svojimi triednymi vyučujúcimi pobrali do upravených tried ( fotogfrafie tried nájdete v galérii).

    Pri úvodnom stretnutí v triedach  boli žiakom zadané prvé dôležité informácie. Náplňou diskusií v triede bolo i poučenie o bezpečnom správaní počas školského roka. Zvlášť v tejto neľahkej, epidemiologickej dobe si táto téma vyžaduje zvýšenú pozornosť.

    Žiaci dostali rozvrh na nasledujúci deň.  V ten istý deň dostanú učebnice a predpoludnie v škole strávia so svojimi triednymi vyučujúcimi. Od pondelka, 6.9.2021 sa začína bežné vyučovanie podľa rozvrhu.

    Prajeme všetkým úspešné vykročenie a pohodový celý školský rok 2021/2022.

    text, web: Mgr. Kusá

    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou Horné Otrokovce
      č.137
    • ZŠ: 033/7446103, 0911 943950

      MŠ: 033/7446109

      ŠJ: 0910488853

    Fotogaléria