ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

ZŠ s MŠ Horné Otrokovce

    MESIAC ÚCTY K STARŠÍM

    Naši starí rodičia si zaslúžia našu pozornosť

    Začal sa mesiac úcty k starším

    Symbolika jesene je tradične spojená so seniormi a október ako mesiac úcty k starším si pripomíname už takmer 3 desaťročia. Organizácia Spojených národov ho vyhlásila so zámerom upozorniť na postavenie a problémy staršej generácie, oceniť jej prínos, znalosti a skúsenosti, poukázať na rovnosť postavenia a dôstojnosť starších ľudí. Snaha o zlepšovanie kvality ich života nemá zostať iba témou , o ktorej sa len hovorí.  Práve aktivity rôzneho charakteru sú priestorom, aby sme na to nezabúdali.

     

    Október je mesiac, ktorý je oslavou jesene života a pripomienkou úcty k všetkým starším ľuďom, ktorá by mala byť nenásilná, spontánna a nepretržitá po celý rok, pretože oni si ju zaslúžia. Aj my v našej škole prejavíme náklonnosť v podobe milého slova, úsmevu, zdvorilosti, rešpektu, pozornosti,... O aktivitách jednotlivých tried sa dozviete koncom mesiaca z  fotogalérie.

     Dovoľte aby sme na záver citovali niekoľko slov v mene tých, ktorým patrí:

    „Buďte požehnaní tí, ktorí máte pochopenie s mojou neistou chôdzou a trasľavými rukami. Buďte požehnaní tí, ktorí uznávate, že moje uší už nezachytia každučké slovo. Buďte požehnaní tí, ktorí si uvedomujete môj zoslabnutý zrak a to, že moja myseľ už nie je taká bystrá. Buďte požehnaní tí, ktorí mi prepáčite, že som niečo vysypal alebo vylial“.


    Novinky

    Kontakt

    • Základná škola s materskou školou Horné Otrokovce
      č.137
    • ZŠ: 033/7446103, 0911 943950

      MŠ: 033/7446109

      ŠJ: 0910488853

    Fotogaléria